Gamma: Fytotherapie en homeopathie


Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden, maar steeds minder rekening houden met ons evenwicht.
De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en actieve oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers. Het actieve principe is de stof die in de plant de gezochte eigenschappen bezit.
Naast hun werking die ondertussen duidelijk werd aangetoond, bieden de planten het gigantische voordeel dat ze in alle zachtheid inwerken, met een minimum aan negatieve effecten. Deze eigenschap van de fytotherapie bezorgt haar een bijzonder belangrijke plaats in de behandeling van tal van vaak voorkomende aandoeningen.

Fytotherapie kunnen we gebruiken als thee, tinctuur, tabletten of capsules, kompressen,... We hebben o.a. een ruim assortiment thee’s voorradig!

Hierbij werken wij samen met de belangrijkste producenten:

- Dr A Vogel
- Tilman
- Soria
- VSM
- Dr Ernst
- Biolys
- Phytosun


Homeopathie
is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op het principe 'Het gelijke met het gelijkende behandelen'. Homeopatische middelen worden bereid op basis van een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorspong, dat bij toediening in pure vorm symptomen zou geven die lijken op die van de te bestrijden ziekte. De grondstof wordt daarna in een aantal stappen verdund en geschud (potentiëren), waarbij de 'energie' van de werkzame stof wordt overgebracht op het oplosmiddel. Een homeopathisch geneesmiddel komt hoofdzakelijk in drie vormen voor die oraal ingenomen dienen te worden: granulen (multidoses), globulen (unidoses) en druppels. 

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de hele mens centraal staat. Als lichaam, geest en sociaal functioneren niet in evenwicht zijn, kan een mens ziek worden. Het is dan ook van belang om het evenwicht te herstellen. 

Klik hier voor een overzicht: hoe homeopathie innemen?

Wij beschikken over het gamma (geheel of gedeeltelijk) van de volgende firma's:

- Unda-Dolisos
- Heel
- Dr A Vogel
- Bach Flowers  

De belangrijkste granulen en globulen in de meest voorkomende homeopathische diluties zijn voorradig. Wenst u toch iets dat niet in onze apotheek aanwezig is? Wij maken voor u een bestelling, waarop u de volgende dag uw geneesmiddelen voor homeopathie kunt ophalen.

Onze merken

33