Gamma: Babyverzorging

De babyhuid is na de geboorte nog onvolledig van structuur en kan zich nog niet goed verdedigen tegen bacteriën, zon, regen, wind en milieuvervuiling. De babyhuid is vatbaar voor infecties en schimmels, omdat de beschermende zuurmantel ontbreekt. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid, waardoor snel irritaties kunnen optreden.
Pas in het vierde levensjaar is de hoornlaag compleet.

Er zijn verschillende aangename en zachte babyproducten voor het wassen en hydrateren van de huid. Meer en meer baby’s hebben echter last van (atopisch) eczeem en vragen om een meer aangepaste verzorging. Het is belangrijk om de ruwe, droge huid van het kindje te voeden en geen agressieve reinigingsproducten te gebruiken. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kalmerend te werken.

Gaat de baby naar buiten, gebruik dan een huidcrème om uitdrogen van de babyhuid door kou en wind te voorkomen. Laat de baby nooit te lang in de zon zitten of spelen en gebruik altijd een anti-zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

We beschikken over het assortiment van o.a. Mustela, Galenco baby, Louis Widmer, Avène, Aderma, La Roche-Posay.

Verder kan u bij ons terecht voor een ruime voorraad  aan babyvoeding en verzorgingsproducten, spenen, flessen, fopspenen, borstcompressen, afkolftoestellen ,… 
 
Wij verhuren ook een babyweegschaal en elektrische borstpomp (Avent).

Klik hier voor de checklist baby apotheek

Nog vragen? Neem gerust contact met ons.

Onze merken

29